Nasi Kebuli


Verhit de olie in een wok, voeg alle kruiden toe en bak het geheel 2 - 3 minuten aan. Doe de kip erbij en bak nog 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de kippenbouillon en zout toe en laat de kip sudderen tot hij zacht is. Giet de kippenbouillon af(opvangen in een aparte kom) en leg de stukjes kip apart.
Doe de rijst in de rijstkoker, voeg daar 2 1/2 kopje van de overgebleven bouillon aan toe en breng het aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het zachtjes koken tot de rijst bijna gaar is en het vocht verdampt. Voeg de stukjes kip toe en kook het op laag vuur tot de rijst goed gaar is.
Garneren met gebakken sjalotjes en stukjes ananas.


Succes en eet smakelijk!!
Dit gerecht gaat heel goed bij rijsttafel.
Ook kun je dit gerecht als maaltijd op zichzelf gebruiken.

Azie

Indonesie

Rijst

6 pers

no:424/971 << >>
2 eetlepels olie
500 gr. kipfilet in blokjes van 1 cm. gesneden
4 kopjes bouillo n
1 theelepel zout
2 kopjes rijst(basmati) met lange korrel, gewassen en afgegoten


kruiden
14 kleine of 7 grote sjalotjes gehakt
8 tenen knoflook gehakt
2.5 cm. gemberwortel gehakt
1 theelepel koriander poeder(ketoembar)
1/2 theelepel witte peperkorrels
1/2 theelepel komijn
versgeraspte nootmuskaat
1 kaneelstokje van 8 cm.
4 kardamompeulen gekneusd
2 kruidnagels
1 stengel sereh gekneusd

garnering
1/2 kleine ananas, geschild en in stukjes gesneden
gebakken uitjes (fruitjes)