Mosterdkip in een knapperig filojasje


Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip in 4 minuten om en om goudbruin.
Mix de marjolein met de mosterd, knoflook en citroensap. Breng op smaak met royaal zout en peper. Bestrijk de kipfilets rondom met het mosterdmengsel.
Verwarm de oven voor op 190 oC. Leg een vel filodeeg plat op het werkblad en spray licht met olie. Dek af met nog een vel deeg. Leg 1 kipfilet in het midden van het deeg, vouw de uiteinden van het deeg naar elkaar toe en knijp alles samen tot een buideltje. Maak zo vier pakketjes. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin en knapperig.
Zet de filo-kippakketjes op voorverwarmde borden en serveer met verse, gestoomde broccoli.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Griekenland

Gevogelte

4 pers

no:865/975 << >>
1 eetlepel olijfolie

4 kipfilets van 100 gr. elk
1 eetlepel verse marjolein fijngehakt
1 eetlepel Dijon mosterd
2 grote tenen knoflook geplet
1 citroen de rasp
8 vellen filodeeg
zout
versgemalen peper

olie om te sprayen