Marokkaanse kip tagine met honing en abrikozen


Smelt in een tagine de boter. Fruit de gesneden uien totdat deze zacht zijn. Doe er dan de kip bij met het zout, peper, tumeric en de kaneelstokjes. Giet er zoveel water op, zodat de kip net onder staat,ongeveer 2 kopjes. Laat het aan de kook komen, zet het vuur lager en laat de kip zachtjes sudderen, als het te droog wordt er meer water bij gieten. Haal nu de kipstukjes eruit.
Doe vervolgens de gedroogde vruchten in de pot en sudder ongeveer 15 minuten. Doe er dan de kaneelpoeder en de honing bij, roer en kook totdat de saus een honingachtige substantie lijkt. Doe er meer honing bij als je wilt.
Als de saus bijna klaar is, bak je de amandelen in olie. Laat ze uitlekken en rooster vervolgens de sesamzaadjes zonder olie.
Dan de kip weer terug in de pan opwarmen.
Serveer de kip in de schaal en giet de saus erover. Garneer met de amandelen en de sesamzaadjes.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Hier past uitstekend couscous bij. Tagine is een aardenwerken ovenschaal- met een torenvormig deksel. Deze wordt gebruikt om het vlees en de groente gaar te stomen, door de luchtcirculatie.

Marokko

Marokko

Gevogelte

4 pers

no:377/971 << >>
1 kip in stukken gesneden
2 grote gele uien (Spaanse)
100 gr. boter
1/2 theelepel tumeric(geelwortelpoeder)
1 theelepel zwarte peper
2 kaneelstokjes
300 gr. gedroogde abrikozen of pruimen
8 eetlepels honing
2 theelepels kaneelpoeder

garnering
1/2 eetlepel gepelde amandelen
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes