Ma po tofu


Snijd de tofu in plakken van 2 cm. en vervolgens in blokjes. . Kook water in de wok en doe daar vervolgens de tofu in en laat eventjes doorkoken. Giet het af en zet apart.
Verhit in dezelfde wok de olie en roerbak het vlees rul doe er de lenteui, gemberwortel, knoflook en de zwarte bonen-knoflookpasta bij. Roerbak nog 2 minuten, dan de bouillon en de tofu erbij doen en schep het mengsel in een kleipotje .
Zet het in een voorverwarmde oven en laat het nog ong. 20 minuten pruttelen.
Maak het op smaak met wat sojasaus.
Op het laatst op dikte maken met het maizena-water mengsel. Strooi er wat geroosterde sechuanpeper over en nog wat lenteui en serveer met witte rijst.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:686/971 << >>
500 gr. zachte tofu
125 gr. gehakte mager rundvlees

3 eetlepels olie

*1 eetlepel gezouten boontjes
*1 eetlepel gehakte knoflook(zie onder)

1 eetlepel chilipasta
1 eetlepel klein gehakte gemberwortel
3 lenteui gehakt
2 tenen knoflook gehakt

1 kop bouillon
1 eetlepel donkere sojasaus


maizena water mengsel

garnering
geroosterde sechuanpeper
1 lenteui gehakt

* kun je vervangen door 2 eetlepels zwartebonen-knoflookpasta LKK