Loempia met eend en paddestoelen


Bak de eendenborsten op het vel rose, snij het vet weg en snij het vlees in hele dunne reepjes en zet apart.
Verhit de olie en bak de paddenstoelen en giet het vocht af. Voeg de hoisinsaus, knoflook, waterkastanjes en koriander toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen. Schep de eende- en de komkommerreepjes erdoor.
Leg een loempiavelletje met een punt naar je toe en vul het op de volgende manier: Schep een lepel vulsel in een reepje ong. 3 cm. van de punt. Vouw de punt er overheen en hetzelfde met de zijkanten. Rol het vervolgens op en plak de open kanten vast met eiwit.
Bak ze vervolgens in hete olie van ong. 180 oC. goudbruin.
Serveer ze met zoete chilisaus of sojasaus.

Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:640/971 << >>
2 eendenborsten
1 eetlepel olie
300 gr. gemengde paddestoelen in reepjes gesneden
1 dl. hoisinsaus
2 tenen knoflook gehakt
100 gr. gehakte waterkastanjes (als het kan vers) anders uit blik
1 bosje koriander grof gehakt
1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
zout
peper

16 loempiavelletjes