Lamsvleescurry met pompoen


Verhit in een zware pan of schaal (oven bestendig) 2 eetlepels olie op een hoog vuur. Doe er zodra de olie heet is een aantal stukjes vlees in en schroei ze circa 3 minuten tot ze lichtbruin maar nog rood van binnen zijn. Schep ze over in een kom. Bak de rest op dezelfde manier en doe ze ook in de kom bij het andere vlees.
Doe de overgebleven 2 eetlepels olie in dezelfde pan en verhit op middelhoog vuur. Doe er zodra de olie heet is de ui,kardemom en currybladen in en laat onder af en toe omscheppen circa 8 minuten bakken tot de ui bruin is. Schep er de gehakte gember, gehakte knoflook, koriander(ketoembar) en geelwortelpoeder door.
Doe het gebakken vlees terug in de pan en schep er de tomaten, tomatenpuree, bouillon of het water en het zout door. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg er het deksel op en laat circa 2 uur sudderen tot het vlees volledig gaar is. Je kunt ook de afgedekte pan of schaal 2 1/2 uur in een op 180 oC. voorverwarmde oven zetten.
Schep er circa 20 minuten voor het vlees volledig gaar is de blokjes pompoen door. Leg het deksel weer op de schaal of pan en laat samen sudderen tot ze gaar zijn. Proef en breng zonodig op smaak met zout. Strooi er de garam masala en de gehakte koriander over voor de garnering. Dien het warm op. Succes en eet smakelijk! Azie in de wok!

Tip: Probeer de blokjes pompoen niet te pletten.

India

Noord India

Vlees

4 pers

no:957/975 << >>
4 eetlepels olie

500 gr. mager lamsschoudervlees in blokjes van 3cm. gesneden
125 gr. ui gehakt
3 kardemompeulen
2 currybladeren
1 eetlepel geschilde en gehakte gemberwortel
2 theelepels knoflook gehakt
2 eetlepels gemalen koriander (ketoembar)
1/2 theelepel geelwortelpoeder(tumeric)
200 gr. gehakte tomaat
1 eetlepel tomatenpuree
5 dl. kippenbouillon of water
1 1/2 theelepel zout, of naar smaak
stuk pompoen van 500 gr. geschild, ontzaad en in blokjes van 3 cm. gesneden

1 eetlepel garam masala
4 eetlepels verse korianderblad gehakt