Lamsvlees met lenteuitjes


Strooi de droge maizena over de plakjes vlees en zet ze daarna in het mengsel van eiwit zeezout en rijstwijn. Zet apart.
Verhit de olie in de wok, tot het rookpunt en frituur hierin de plakjes vlees met kleine porties tegelijk ongeveer 2 minuten. Schep de plakjes met een schuimspaan uit de wok, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm. Giet de olie uit de wok.
Roerbak vervolgens de lenteui, de gember, het knoflook, het zout, de suiker, de sojasaus en de peper heel kort. Voeg het lamsvlees weer toe en laat het door en door heet worden.
Serveer het gerecht besprenkeld met de sesamolie.



Succes en eet smakelijk!
Tip: Dit is een mooi voorjaarsgerecht.

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:809/975 << >>
marinade
3 eetlepels maizena

1 eiwit
1/2 theelepel zeezout
1 eetlepel rijstwijn

500 gr. lamsfilet in dunne plakjes gesneden

3 dl. olie om te frituren

10 lenteuitjes in schuine stukken van 1 cm. gesneden

1 cm. verse gemberwortel, geschild en gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1/2 theelepel zout
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel donkere sojasaus
1/2 theelepel peper

1 theelepel sesamolie