Lamscurry


Verhit olie in een dikke braadpan en bak de uien glazig met de paprikablokjes, laurierblaadjes, pimentkorrels, kruidnagels en peperkorrels.
Voeg de masala-kerrie, komijn, koriander, koenjit, knoflook en gember toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg azijn, zout en suiker naar smaak toe(probeer een goede zoet/zout-zuur-balans te vinden). Voeg het stoofvlees toe en dek de pan af met een goed sluitend deksel. Laat het geheel sudderen tot het vlees zacht is.
Stoom de boontjes bijna gaar en voeg ze toe aan de stoofschotel. Laat de schotel nog even sudderen.
Serveer de curry met rijst en chilipasta.

Succes en eet smakelijk!!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:959/975 << >>
1 kg. lams stoofvlees in blokjes van 3 cm. gesneden
2 dl. olie
2 uien, gesnipperd
4 laurierblaadjes
4 pimentkorrels gekneusd
4 kruidnagels
10 peperkorrels gekneusd
1 paprika in kleine blokjes gesneden

2 eetlepels garam-masala-kerrie
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder(ketoembar)
1 theelepel geelwortelpoeder(koenjit)
4 tenen knoflook gehakt
4 cm. gemberwortel gehakt

2 dl. zw. rijstazijn
zout naar smaak
bruine basterdsuiker naar smaak
(ongeveer 2 eetlepels)
400 gr. sperziebonen
zout naar smaak