Kruidige Penang biefballetjes in pittige saus no. 1


Maak van de tartaar kleine balletjes ong. 2 cm. in diam., rol ze door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Verhit de wok en doe er de olie bij en bak vervolgens de biefballetjes hierin rondom mooi bruin. Haal ze eruit en zet apart. (laat ze uitlekken op keukenpapier) . In de rest van de olie op een laag vuurtje de kerriepasta bakken, pas op dat het niet teveel aankoekt. Vervolgens de kokosmelk erbij gieten (goed roeren). en dan de vissaus, gehakte pinda's of pindakaas en de suiker erbij doen, dit allemaal goed roerend en als het nodig is naar smaak meer suiker of vissaus of water toevoegen. Doe dan de gebakken biefballetjes hier in en laat het door en door warm worden en dan nog ongeveer 5 min. door laten koken. Garneer dit gerecht met blaadjes basilicum of munt.

Succes en eet smakelijk!!
Tip Dit gerecht serveer je met witte rijst en een frisse salade. Tip : Pindakaas is een uitstekende vervanger voor de gehakte pinda's. Succes Eet smakelijk. Dit is een Thais gerecht die je zo pittig kunt maken zoals je zelf wilt.

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:545/971 << >>
500 gr. rundertartaar
60 gr. bloem
3 eetlepels olie
2 eetlepels rode thaise kerriepasta (toko)
4 dl. kokosmelk
1 1/2 eetlepel vissaus
2 eetlepels gehakte pinda's of grove pindakaas
1 eetlepels suiker
2 eetlepels verse basilicum of munt