Koud gemarineerde tauge


Haal de tauge aan beide kanten af en doe ze in een glazen kom. Snijd de pepertjes doormidden en verwijder zorgvuldig de zaden. Gooi deze weg. Snijd de pepertjes in zo fijn mogelijke reepjes en voeg samen met de andere benodigdheden aan de tauge toe.
Meng alles goed. Laat het mengsel minstens 2 - 3 uur marineren en roer af en toe om.
Laat de tauge vlak voor het serveren uitlekken en gooi de marinade weg.




Succes en eet smakelijk!!!
Ik haal de tauge het liefst aan beide kanten af. Dat is nogal wat werk, maar het is het waard, want het gerecht ziet er dan veel mooier uit. Dit gerecht kan 4 uur van tevoren worden bereid en koud of op kamertemperatuur geserveerd worden. Zomergerecht.

China

Beijing

Salade

4 pers

no:118/972 << >>
500 gr. verse tauge schoon gemaakt
2 verse rode of groene chilipepertjes
3 eetlepels witte Chinese rijstazijn of appelazijn
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 eetlepel fijn gehakte knoflook