knoflook garnalen


Verwarm in een sauteerpan of (wok) de olijfolie.
Doe er dan de gehakte knoflook en rode pepervlokken bij en sauteer 1 minuut.
Zet het vuur hoog en doe er dan de garnalen, citroensap, sherry en paprikapoeder bij, roer goed en sauteer, roerbak voorzichtig totdat de garnalen rose kleuren en lichtelijk omkrullen, ongeveer 3 minuten.
Maak het op smaak met zout en vers gemalen peper en strooi er wat peterselie over.
Serveer heet.

Succes en eet smakelijk!
Tip:
Serveer dit gerecht sissend in een metalen pan, met brood om te soppen in de heerlijke olie en serveer het met citroenschijfjes.

Europa

Spanje

Schaaldieren

4 pers

no:178/971 << >>
500 gr. middel grote garnalen met schaal tentakels en poten verwijderd

1/4 kopje olijfolie
4 grote knoflook tenen gehakt
1 theelepel gedroogde rode pepervlokken
2 eetlepels verse citroensap
2 eetlepels droge sherry
1 theelepel paprikapoeder
zout
vers gemalen peper

garnering
gehakte verse peterselie
citroen in schijfjes