Knapperige nestjes van zoete aardappels met garnalen


Zure limoensaus: Stamp de lombok samen met de suiker tot een pasta in de vijzel. Roer het limoenvruchtvlees erdoor en stamp dit zachtjes zodat je een grove saus krijgt. Voeg het achtergehouden limoensap en de vissaus toe. Laat de saus voor het serveren minstens 10 minuten rusten. De saus blijft in de koelkast 5 dagen goed
Doe de geraspte zoete aardappels in een vergiet en spoel ze goed af. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat ze een tijdje in het vergiet zitten om uit te lekken, doe ze dan over in een kom en schud er 50 gr. maizena doorheen. Leg de garnalen op een groot bord en bestrooi ze met de resterende eetlepel maizena Verhit 1 cm. olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Begin de nestjes te maken. Neem ong. 4 eetlepels van het zoete-aardappelmengsel in de palm van je hand en vorm tot een ovaal van ong. 6 cm. breed. Leg er een garnaal op en druk deze zachtjes aan in de massa vast. Maak op deze manier alle nestjes. Verhit de olie tot er blauwe walm afkomt. Bak 4 nestjes tegelijk 4 minuten totdat ze bruin en knapperig van onderen zijn. Draai ze met een spatel om en druk ze zachtjes plat. Bak ze nog 1 minuutje totdat ze helemaal bruin en knapperig zijn. Pas de warmte aan als de zoete aardappel te snel bruint. Laat de nestjes uitlekken op keukenpapier en bak de rest van de nestjes. Voeg zonodig meer olie toe. Serveer de nestjes heet af warm, op een schaal met de slabaderen apart op een bord

Tip: Je kunt de nestjes een dag van tevoren maken en koel bewaren en ze voor het serveren in een matig warme oven opwarmen. Geef er een klein bakje limoensaus bij.

Vietnam

Vietnam

Schaaldieren

4 pers

no:644/971 << >>
600 gr. oranje zoete aardappel, geschild en in lange dunne sliertjes geraspt of gesneden van 3 mm. dik en 6 cm. lang.
50 gr. en 1 eetlepel maizena
12 middelgrote garnalen, gepeld en van de darm ontdaan en in de lengte opengesneden
olie voor het bakken

12 slabladeren


zure limoensaus
1 kleine rode lombok gehakt
3 eetlepels suiker
1 grote limoen, gepeld en in partjes verdeeld(het sap opvangen en apart houden)
2 1/2 eetlepel vissaus