kiptajine met abrikozen


Verhit de olijfolie in de onderpan van de tajine of in de gietijzeren stoofpan en bak op middelhoog vuur de kip in ong. 3 min. rondom aan. Voeg er de uien en de knoflook toe en bak ze 5 min. zachtjes mee.
Voeg de saffraan, geelwortelpoeder, korianderzaadjes, komijnpoeder, het kippenbouillonblokje en zout en peper toe. Voeg er zoveel warm water toe, dat de kip net onder staat.
Laat de kip in ong. 40 min. gaar stoven. Doe er dan de paprika erbij en laat het nog 10 min. stoven.
Voeg er tenslotte de koriander, peterselie, kikkererwten en de abrikozen toe en laat het nog 10 min. stoven.
Serveer deze heerlijke stoofschotel met Turks volkorenbrood of Indiaase naan.

Succes en eet smakelijk!!!
Tajine is een aardewerken schotel met een kegelvormig deksel die zorgt dat het tijdens het stoven verdampte vocht terugloopt in de schotel, wat het gerecht vochtig houdt.
Het is van oorsprong een boerengerecht, dat oorspronkelijk op kolen werd bereid.

Marokko

Marokko

Gevogelte

4 pers

no:786/972 << >>
4 eetlepels olijfolie
1 scharrelkip in 8 stukken gesneden
500 gr. uien, in halve ringen gesneden
4 tenen knoflook gehakt
10 saffraandraadjes
1 theelepel geelwortelpoeder(kurkuma of koenjit)
1 theelepel korianderzaadjes
1 theelepel gemalen komijn
1 kippenbouillonblokje
zout
peper

4 Turkse groene paprika’s in stukken van 4 cm. gesneden
4 eetlepel gehakte verse koriander
4 eetlepels (blad)peterselie
1 blik kikkererwten van 400 gr.
150 gr. gedroogde gewelde abrikozen