Kipsalade in witlof-schuitjes


Maak eerst de pasta. Meng of stamp de benodigdheden voor de pasta in een keukenmachine, specerijenmolen of wrijf ze met een vijzel fijn.
Verhit de olie in een wok, voeg de pasta toe, roerbak tot hij gaat geuren. Voeg de kip toe en roerbak totdat het goudbruin is.
Voeg de vissaus, het limoensap en de suiker toe, laat zonder deksel een paar minuutjes pruttelen, of tot de saus is ingedikt. Roer de munt en de koriander er door en verdeel het mengsel over de witlofblaadjes.

Succes en eet smakelijk!!
Tip; de kipvulling kun je een paar uur van tevoren maken; warm deze op en vul de witlofblaadjes vlak voor het serveren.

-Nieuw-

Thailand

Salade

6 pers

no:453/971 << >>
1 eetlepel olie
300 gr. gehakte kipfilet
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel palmsuiker
1 eetlepel fijngehakte Vietnamese munt
1 eetlepel fijngehakte koriander
4 stronkjes babywitlof, bladeren apart

pasta
2 korianderwortels, grof gehakt
3 tenen knoflook, gepeld
2 cm. verse gemberwortel, geraspt
10 witte peperkorrels