kippenvleugeltjes in gembersaus


Rasp de verse gemberwortel, rooster de sesamzaadjes en zet ze apart.
Verwarm de oven voor op 180 oC. Vorm driehoekjes van de kippenvleugeltjes en leg ze in een grote braadslede.
Meng alle benodigdheden in een kom, behalve de sesamzaadjes en giet het mengesel over de kip. Bak de kippenvleugeltjes in 25- 30 min. bruin en gaar. Keer ze een paar keer tijdens het bakken. Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en leg ze op een bord. Bestrooi ze met de sesamzaadjes en serveer direct.
Succes en eet smakelijk!

-Nieuw-

Spanje

Tapas

6 pers

no:773/975 << >>
1 kg. kippenvleugeltjes
2 tenen geperste knoflook
1 theelepel ketjap
2 eetlepels olie
2 eetlepels suiker
2 eetlepels vers geraspte gember
3 eetlepels rijstwijn of sherry
25 gr. geroosterde sesamzaadjes