Kipfilet gesmoord in sojasaus


Verhit de olie met de suiker in de wok en laat de suiker karameliseren tot goudbruin. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak 1 minuut. Roer de sojasaus erdoor en wentel de kipfilets door het mengsel totdat ze helemaal bedekt zijn.
Strooi het vijfkruidenpoeder erover en schenk 3 dl. water langs de rand van de pan erbij. Laat de kipfilet 20 - 30 minuten zachtjes sudderen tot ze omhuld worden door een dikke, glanzende saus.
Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze op een platte schaal op een bedje van roergebakken paksoi of geef hier roergebakken witlof bij.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Shanghai

Gevogelte

4 pers

no:1/971 >>
4 kipfilets

3 eetlepels olie
2 eetlepels kristalsuiker
5 cm. verse gemberwortel geraspt
6 tenen knoflook in plakjes gesneden
5 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel vijfkruidenpoeder