Kipblokjes met dressing van limoen en gember


Maak de dressing: Meng de knoflook, gemberwortel, chilipeper, suiker en de vissaus.
Doe de kip in een kom en strooi er de zout en peper over. Doe er dan 2 eetlepels dressing door en meng het goed. Dek het af en laat het ongeveer 30 minuten staan.
Verhit de wok en doe er een laagje olie in om de kip te frituren ong. 4 minuten doe het in kleine porties tegelijk. Laat de kipblokjes goed uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze op een mooie schotel met een schaaltje dressing en gegarneerd met wat blaadjes koriander.
Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:41/971 << >>
500 gr. kipfilets (liefst scharrelkip) in blokjes van 1..5 cm. gesneden
zout
peper
pindaolie(arachide) om te bakken

dressing
2 tenen knoflook gehakt
3 cm. verse gemberwortel in dunne reepjes gesneden
1 rode chilipeper klein gehakt
2 eetlepels fijne kristalsuiker
sap van 2 limoenen
3 eetlepels vissaus

garnering
1 klein bosje koriander