Kip uit Hainan


Spoel de kip af, laat haar uitlekken en verwijder het vet in de buikholtes en langs de nek. Verwijder ook de stuit. Leg de kip in een grote aardewerken pot of ovenschaal. Voeg de lenteui, koriander, gember, peperkorrels en het zout toe en schenk water erbij tot de kip onderstaat. Dek af en breng aan de kook. Temper het vuur en kook het geheel 30 minuten zeer zachtjes. Zet het vuur uit en laat de kip nog 10 minuten staan. Haal de kip eruit en laat haar goed uitlekken. Schep het schuim van het kookvocht af en zeef het.
Voor de dipsaus: Meng de lenteui,gemberwortel en het zout in een kleine hittebestendige of metalen kom.
Verrhit de olie tot deze rookt. Laat iets afkoelen en schenk over het lenteuimengsel. Het mengsel zal spatten. Roer goed. Meng de sojasaus en rode peper in een andere kleine kom.
Snijd de kip met een hakmes door de botten heen in kleine stukjes. Schenk de bouillon in soepkommen, bestrooi met de fijngehakte lenteui en serveer met kommen rijst en dipsaus.
Succes en eet smakelijk!!

Tip: Dit gerecht kan als een maaltijd gegeten worden.

China

Cambodja

Gevogelte

4 pers

no:760/972 << >>
1 kip van ruim 1 kg.
2 lenteui in stukken van 5 cm. gesneden
5 takjes koriander
1 theel. zout
4 plakken gemberwortel, met hakmes geplet
1/2 theel. zwarte peperkorrels
fijngehakte lenteui

dipsaus 1
2 lenteui in dunne plakjes gesneden
1 eetl. geraspte gemberwortel
1 theel. zout

3 eetl. olie

dipsaus 2
3 eetl. sojasaus
1 rode peper in dunne plakjes gesneden