Kip of kalkoen met chilipeper en sinaasappelschil


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet de kip of kalkoen hierin. ong. 20 min. Doe er dan de chili-olie bij. Meng de benodigdheden voor de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er dan de olie in totdat deze begint te roken. Doe er dan de gemberwortel, de witte gedeeltes van de lenteui en de gedroogde rode peper in en laat het vervolgens 7 - 8 sec. roerbakken. De kip of kalkoen erbij doen en op een hoog vuur snel laten roerbakken totdat de kip of kalkoen van kleur veranderd(1 - 2 min.) Dan de sinaasappelschil erbij doen en goed mengen. Vervolgens de rijstwijn er over druppelen. Zet het vuur lager en roer voorzichtig ong. 2 - 3 minuten.
Maak ruimte in het midden van de wok en giet langzaam en voorzichtig de smaakmakers hierin. Blijf roeren totdat het kookt. Eventueel binden met het water-maizena-mengsel. Meng alles goed en doe er dan pas de groene gedeeltes van de lenteui bij.
Serveer op een platte schaal gedecoreerd met komkommer- en sinaasappelschijfjes.

Succes en eet smakelijk !

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:885/972 << >>
500 gr. kip- of kalkoenvlees in reepjes van 3 cm. lang en 1 cm. breed
marinade
1 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepels rijstwijn
beetje zout
beetje peper
1 eetlepel Sechuanpeperkorrel geroosterd en geplet
1 theelepel bruine basterdsuiker

1 theelepel chiliolie

smaakmakers
1 theelepel maizena
1 eetlepel bouillon
2 eetlepels sojasaus

3 eetlepel olie
1 theelepel gehakte gemberwortel
4 lenteui, witte delen in schuine stukken van 3 cm
1 gedroogde rode chilipeper ontzaad en geplet
2 eetlepels verse sinaasappelschil indunne reepjes gesneden
1 eetlepel rijstwijn

groene gedeelten van de lenteui in diagonale stukken van 1 cm. gesneden
1 eetlepel water-maizenamengsel

gesneden halve maantjes van de komkommer
segmenten van de sinaasappel