Kip met een korstje van zout en chilipoeder


Snijd de kip in hapklare stukken. Stamp het zout grof in een vijzel, doe het in een kom, voeg chilipoeder suiker en maizena toe en meng alles goed door elkaar. Doop de stukken kip in porties in het eiwit, rol ze door het zoutmengsel en schud ze uit.
Frituur de stukken kip 3-5 minuten in porties in de olie tot ze krokant, goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze warm gegarneerd met korianderblaadjes en je favorite dipsaus. Zelf houd ik van zoete chilisaus.

Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

China

Gevogelte

4 pers

no:103/971 << >>
500 gr. kipfilet
3 eetlepels zeezoutvlokken
1 eetlepel chilipoeder
1 eetlepel poedersuiker
85 g. maizena
2 eiwitten losgeklopt
olie om te frituren