Kip met basilicum


Meng de kip met de marinade . Zet apart ( 15 minuten). Verhit de wok en doe er de olie in, dan de uien erbij doen en 2 min. laten roerbakken, vervolgens de knoflook en chilipepers erbij en nog 30 sec. laten roerbakken. Haal dan de kipstukjes uit de marinade met een schuimspaan en doe het bij het gebakken mengsel. Bak totdat deze bijna gaar is en voeg er dan de marinade bij en laat nog 30 sec. roerbakken. Haal ze van het vuur of zet het vuur uit en doe er dan de basilicum door.
Serveer op een schaal gegarneerd met een restje achtergehouden basilicumblaadjes.


Succes en eet smakelijk!!
Wijntip: Hier past heel goed een droge Elzaswijn bij. Zoals pinot gris.

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:301/971 << >>
4 kipfilets gesneden in blokjes van 3 cm.

marinade
2 eetlepels vissaus
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel water
1 eetlepel palmsuiker

2 eetlepel olie
1 grote rode ui in dunne reepjes gesneden
3 verse rode chilipepers ontzaad en in hele dunne reepjes gesneden
3 tenen knoflook gehakt
1 kopje Thaise basilicum , anders gewone basilicum

garnering
basilicumblaadjes