Kip in knoflooksaus


Verhit de olie in een carzuela(aardenwerken vuurvaste schotel) doe er de kipdeeltjes en de knoflook in en fruit deze tot de knoflook goudbruin is(schep dan de knoflook eruit en bewaar die in een vijzel) bak de kip aan alle kanten bruin en schenk de cognac erbij, ga op een veilige afstand van het fornuis staan en laat de vlam in de pan komen.
Strooi dan de bloem in de pan en roer de wijn,bouillon en het zout erbij.
Dek het af en laat het nog 15 minuten pruttelen.
Maak in de vijzel een puree van de knoflook samen met de peterselie, saffraan, peperkorrels en het zout. Doe dit mengsel in de pan bij de kip, roer het geheel door, doe het deksel op de pan en laat het nog een kwartier pruttelen.


Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Dit gerecht kan van tevoren klaargemaakt worden.

Europa

Spanje

Gevogelte

6 pers

no:475/971 << >>
8 kippen vleugeltjes(punt verwijderd) of andere kleine kipdelen in tapa formaat gesneden
4 eetlepels olijfolie
8 grote tenen knoflook gepeld
1 eetlepel cognac
1/2 eetlepel bloem
2 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels kippenbouillon
zout
1 eetlepel gehakte peterselie
een paar draadjes saffraan
3 peperkorrels