kalfsvlees in witte wijn en tomatensaus


Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bak hierin de dobbelsteentjes vlees, totdat ze zijn dichtgeschroeid en doe er dan de gesnipperde uien bij, bak ze tot ze glazig zijn en doe er dan de peper en zout, wijn en de bouillon bij. Laat dit alles op hoog vuur koken. Nu er de tomaten, geraspte knoflook, laurierblad en de tijm erbij doen, breng het weer aan de kook.
Laat het geheel nu op een laag vuurtje met het deksel op de pan ongeveer 1 uur stoven.
Bak nu de gesneden champignons in de boter, dan deze bij het vlees doen en nog zachtjes laten sudderen.
Serveer het met de gehakte peterselie.

Succes en eet smakelijk!
Tip: Serveer dit gerecht met geroosterde sneetjes witbrood of polenta.

Europa

Italie

Vlees

4 pers

no:487/971 << >>
700 gr. kalfs-borst of riblappen in dobbelsteentjes gesneden
1.25 dl. olijfolie
1 ui geschild en gesnipperd
zout
peper
2.5 dl. droge witte wijn
2.5 dl. kalfs- of kippenbouillon
500 gr. gepelde tomaten uit blik, of verse
2 tenen gepelde knoflook geraspt
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
250 gr. champignons in plakjes gesneden
50 gr. boter
4 eetlepels fijngehakte peterselie

4 sneetjes geroosterd witbrood