Kalfspiccata met salie en citroen


Verwarm de oven voor op 100 oC. om het vlees na het bakken warm te houden. Strooi de bloem op een bord en roer er ruim zout en peper door. Snijd elke snitzel in 3 gelijke stukken, druk een salieblaadje goed in elk stukje snitzel vast en wentel het vlees aan weerszijden door het bloemmengsel.
Verhit de olie met de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees 2 minuten aan elke kant. Neem het uit de pan en houd het warm in de oven.
Pers de citroen boven de koekenpan uit, voeg de bouillon toe en kook de vloeistof op middelhoog vuur, al roerend tot de helft in. Klop de resterende boter erdoor tot deze door de saus is opgenomen.
Doe de kalfssnitzel terug in de pan en warm ze met de saus nog enkele seconden aan weerszijden door. Serveer direct.
Succes en eet smakelijk!
Tip: Serveer dit gerecht met gekookte nieuwe aardappeltjes en een eenvoudige te bereiden warme groene groente. b.v. diepvriesdoperwtjes, verse broccoli of witlof

Europa

Italie

Vlees

2 pers

no:304/971 << >>
2 kalfssnitzels van 100 gr.
1 eetlepel bloem
zout en zwarte peper
6 blaadjes salie
1 eetlepel olie
40 gr. boter
1/2 citroen
4 eetlepels kippenbouillon