Indiase zalmkoekjes


Rooster de koriander- en de komijnezaadjes in een droge koekenpan en maal ze grof in een vijzel. Doe ze in een bakje van de keukenmachine en maal ze met de pepers, knoflook, gember, geelwortel zout en peper tot een grove pasta. Voeg de zalm toe en maal tot grof visgehakt. Roer dan het ei met de bloem erdoor en zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.
Vorm van het vismengsel 12 ronde koekjes (kleine burgers) en bak deze in 2 minuten per kant in een grote koekenpan goudbruin en gaar.
Serveer het met een mangochutney.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Als snack maak je de koekjes iets kleiner!

India

India

Vis

6 pers

no:116/972 << >>
400 gr. zalmfilet zonder vel in kleine stukjes
gesneden

1 eetlepel korianderzaadjes
1 eetlepel komijnezaadjes
2 groene chilipepers, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook gehakt
2 schijfjes gemberwortel gehakt
1 theelepel geelwortelpoeder
1 theelepel zout
vers gemalen peper
1 ei losgeklopt
30 gr. bloem

olie om in te bakken