In kokos gebakken vis ( snapper, baars of zalmforel)


Leg de vis op een met aluminiumfolie beklede ondiepe ovenvaste schaal en strooi er een snufje zout en veel peper over.
Meng de kokosmelk, wijn, het limoensap, de sojasaus, de vissaus, de rode kerriepasta en de chilipepers. Roer de kruiden erdoor en schenk dit mengsel over de vis.
Zet de vis afgedekt met folie ongeveer 30 minuten apart. Draai de vis na 15 minuten om.
Verwarm de oven voor op 190 oC. Schep voor je het pakje dichtvouwt de marinade goed over de vis. Bak hem vervolgens 30 - 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het vlees gemakkelijk van de graat los komt.
Serveer de vis op een mooie platte schaal met gekookte witte rijst.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Alle soorten snapper, baars of forel kunnen worden gebruikt. Je kunt desgewenst ook per persoon een kleine vis nemen.

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:39/971 << >>
4 snapper of baars of zalmforel van ong. 1 kg. geschubd en schoongemaakt
zout
vers gemalen peper


4 dl. kokosmelk
1 dl. droge witte wijn
sap van 1 limoen
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels rode kerriepasta
2 verse rode chilipepers, fijngehakt

kruiden
6 eetlepels verse peterselie
6 eetlepels verse koriander gehakt