Hot bloody mary-soep


Verwarm de oven voor op 200 oC. Leg de tomaten met de bolle kant onder in een groot bakblik samen met de pepers en betsrooi ze met suiker en wat zout en peper. Schenk er een sliert olijfolie over en laat alles 30 minuten roosteren tot de tomaten zacht en een beetje bruin zijn.
Pureer de geroosterde tomaten met een staafmixer of keukenmachine met een beetje bouillon tot een egale massa. Voor een zijdeachtige soep de puree nog even door een zeef roeren en terugdoen in een flinke pan; anders de gepureerde soep meteen in de pan doen.
Roer de mierikswortel, sherry en wodka door de soep en controleer of de soep op smaak is. Zet een selderijstengel in elke kom en schenk de soep in. Maal er wat zwarte peper over, laat er een schijfje citroen op drijven en serveer meteen.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Voeg de mierikswortel, sherry en wodka toe als de soep niet meer kookt, anders bederf je de heerlijke smaak.

Europa

Engeland

Soep

4 pers

no:815/975 << >>
1 kg. rijpe tomaten, gehalveerd
2 verse rode pepers, van zaadjes ontdaan en gehalveerd
2 eetlepels suiker
2 eetelepels olijfolie
8 dl. groentebouillon
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels mierikswortelcreme
2 eetlepels droge sherry
4 eetlepels wodka


4 kleine selderijstengels, met blad
selderijzout, of zout en vers gemalen zwarte peper

4 dunne plakjes citroen om te garneren