Gevulde varkenshaas met spinazie en tomatensaus


Verwarm de oven voor op 180 oC. Steek met een lang dun mes over de gehele lengte door het midden van de varkenshaas. Spoel de spinazie af, doe de blaadjes in de pan en laat ze afgedekt met het aanhangende water slinken op een matig vuur. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet, hak hem grof en doe over in een grote kom. Voeg de kaas toe en roer die goed door de spinazie. Vul met de massa de holte in de varkenshaas en druk met de vingers aan.Sluit de opening met wat prikkers. Verhit de olie in een koekepan en braad het vlees in 8 minuten aan alle kanten mooi lichtbruin. Bestrooi met zout en peper, voeg de ui en de knoflook toe en bak die mee. Bestrooi met zout en bedruip met water. Doe de inhoud van de koekepan over in een braadslee of schaal en leg de laurier,tijm en marjolein of rozemarijn erop. Leg de rest van de spinazie naast het vlees. Dek af met aluminiumfolie en zet 40 min. in de oven. Bereid intussen de saus. Halveer de tomaten en doe ze in een blender. Voeg de ui en knoflook toe en draai tot puree; zeef het. Verhit de olie in de pan, voeg de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en temper het vuur tot matig. Laat 20 min. zacht stoven,draai het vuur nog lager en voeg de paprika toe. Stoof nog. 10 min. tot de paprika zacht is. Haal na 40 min. de folie van het vlees en bedruip het met 6 eetl. saus. Braad nog 10 min. zonder folie. Leg het vlees op een schotel. Zeef het braadvocht en roer door de saus; maak het op smaak met kruiden. Laat het 10 min. rusten, snijd het in plakken en serveer de saus er apart bij.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Vlees

6 pers

no:585/971 << >>
1.5 kg. varkenshaasjes
500 gr. spinazie steeltjes vewijderd
125 gr. geraspte belegen kaas
2 eetlepels olie
1/2 theelepel versgemalen peper
1/2 middel grote ui
4 tenen knoflook geplet
5 dl. water
1 1/2 theelepel zout
1 laurierblad
1 takje tijm
1 takje marjolein


Tomatensaus:
1 kg. rijpe tomaten
1 eetlepel gehakte ui
1 teen knoflook
1 eetlepel olie
zout
versgemalen peper
500 gr. groene paprikas in dunne reepjes gesneden