Gevulde hoedjes met twee verschillende vullingen


Als je wontonvelletjes gebruikt moet je eerst de hoeken ervan af knippen. Vet vervolgens een muffinpan in met olie of spray. Leg er vervolgens los een velletje in ieder gaatje, de hoeken zijn wat gerafeld. Verhit de oven voor op 180 oC. bak dan de velletjes totdat ze goudbruin zijn ong. 6 min. Maak zo al de velletjes op. Laat ze afkoelen en berg ze op een luchtdichte pot of blik. Je kunt ze ong. 3 dagen bewaren voor het gebruik. Vulling: 1. Verhit een wok doe er de olie in, de knoflook 10 sec. roerbakken, de gehakte garnalen 1 min. laten roerbakken en dan de waterkastanjes en de worteltjes , zet het vuur lager en laat het nog 3 min. bakken, doe er steeds iets water bij als het te droog wordt. Nu de koriander de oestersaus en de suiker erbij doen en blijf 2 min. al roerende koken totdat de groente beetgaar is. Laat het afkoelen. Vulling:2 Verhit de wok doe er de olie in en roerbak de uien en de kip 2 minuten. Doe dan de overige benodigdheden voor de vulling hierbij en roerbak vervolgens nog 3 min. zodat de groente beetgaar is. Laat het afkoelen.
Serveer het in de hoedjes en garneer met de koriander en de chilipeper.


Succes en eet smakelijk!!

Azie

Singapore

Vlees

4 pers

no:85/971 << >>
32 panklevers(gyoza) of wonton velletjes

vulling: 1
1 eetlepel olie
1 eetlepel gehakte knoflook
125 gr. gehakte verse garnalen
2 kopjes waterkastanjes erg klein gehakt
1 kopje worteltjes erg klein gehakt
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel palmsuiker

vulling: 2
2 eetlepels olie
4 eetlepels fijn gehakte uien
200 gr. gaar kippenvlees gehakt
75 gr. maiskorrels
2 eetlepels worteltjes klein gehakt
2 eetlepels suiker
1 theelepel donkere sojasaus
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper


garnering
blaadjes koriander
in dunne reepjes gesneden rode chilipepers