gevuld pitabroodje met pikant gehakt en sla


Verwarm in de oven of broodrooster de pitabroodjes. Snijd ieder pitabroodje aan een kant los en maak het voorzichtig open zonder dat het brood breekt(dit gaat gemakkelijker als het brood warm is). Zet apart.
Voor de vulling de ui in de olie goudbruin bakken en daar het gehakt of (quorn) bijdoen. Dit al roerend bakken tot het van kleur verandert. Voeg de groene gehakte peper toe, breng het op smaak met zout en peper en roer de specerijen en de peterselie erdoor. Spreid een zesde van de vulling uit op elk broodje en druk dit dicht.
Bestrijk het broodje met de gesmolten boter en leg het onder de grill tot beide zijden licht goudbruin zijn.
Serveer ze warm naar smaak met een schijfje citroen en of een pittige saus.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt het broodje ook voor de helft vullen met de in reepjes gesneden ijsbergsla en daar bovenop het vlees,(het hoeft dan niet meer in de oven) serveer het met een pittige yoghurtsaus .

Marokko

Marokko

Vlees

6 pers

no:55/971 << >>
6 pitabroodjes


vulling
2 eetlepels olie
1 finke ui gehakt
600 gr. kalfs- runder, lamsgehakt of quorn
1 fijngehakte groene peper zonder zaad
zout
peper
1/2 theelepel piment
1 theelepel kaneel
sap van een 1/2 citroen
flinke snuf cayennepeper
klein bosje fijn gehakte peterselie

2 eetlepels gesmolten boter

schijfjes citroen voor het garneren