gestoomde kip met gember


debloemvandegemberplant.jpg Vul de wok met water en laat aan de kook komen met deksel erop.
Leg de stukken kip op een bord met de knoflook en de lenteui. Zet het bord in een stoommandje en vervolgens op het kokende water en laat het 30 - 45 min. stomen.
Ondertussen de gemberwortel hakken en in een kom doen. Als de kip gaar is het vuur uitdraaien.
Voeg de azijn bij de gember samen met het zout, kippenbouillon en de olie. Meng het goed.
Serveer de kipstukken op een platte schaal en en zet het gembersausje in het midden van de schaal. Dip ieder stukje kip in het sausje.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Serveer dit gerecht met bamisoep of gewoon als een snack.

China

Shanghai

Gevogelte

4 pers

no:489/971 << >>
1 kip of kipdijenvlees in hapklare stukken gesneden

4 tenen knoflook gehakt
4 lenteui gehakt

sausje:
groot stuk gemberworte gehakt
3 eet lepels zwarte rijstazijn
1 1/2 eetlepel zout
1 eetlepel olie

1 kopje kippenbouillon