Gestoomde eieren met vis en of schaaldieren


Klop de eieren licht op met de melk, zout en peper in een glazen kom. Doe er de garnalen en de andere vis er bij.
Zet een wok op met water en kook deze. Zet er een stoommand boven.
Doe het eiermengsel in een platte ovenschaal en dek het goed af met plasticfolie. Zet het in de stoommand. Stoom het vervolgens op een medium hoog vuur totdat de custard licht beweegt als de schaal wordt bewogen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Meng de sojasaus en de sesamolie in een schaaltje. Sprenkel het over de custard en strooi er de gehakte lenteui over.
Succes en eet smakelijk!!
Dit is een goede balans bij een pittig gerecht.
Pas op!
Stoom het niet te lang, de eieren worden dan taai.
Het is goed als er een mes in het midden van de schaal schoon uit komt.

China

Canton

Vis

4 pers

no:934/975 << >>
4 eieren
2.5 dl. melk
1 theelepeltje zout
1 theelepeltje peper

200 gr. witte visfilet in plakjes gesneden
100 gr. rauwe garnalen, gepeld en horizontaal door midden gesneden

1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie

1 eetlepel gehakte lenteui