Gestoomd vlees Sichuanstijl


Meng de benodigdheden voor de marinade. Doe er de reepjes vlees in en laat het 20 minuten staan.
Verhit de wok en rooster de rijst 2 - 4 minuten. Stamp het grof in de vijzel.
Rol het gemarineerde vlees door de geroosterde rijst.
Bekleed de stoompan met een goed met olie bestreken bananenblad of enkele koolbladeren.
Leg de vleesplakjes daar netjes bovenop.
Stoom ze 25 minuten boven kokend water.
Garneer met de gehakte lenteui en serveer het heet met een chilisaus.

Succes en eet smakelijk!
Dit gerecht, dat niet zo erg gekruid is, is een goede vertegenwoordiger van de keuken uit Sichuan.

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:442/971 << >>
500 gr. vlees(varkens,lam of rund) in dunne plakjes gesneden

marinade
3 schijfjes gemberwortel gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel olie
2 eetlepels rijstwijn
1 1/2 eetlepel bonen-chilipasta
2 1/2 eetlepels donkere sojasaus
2 lenteui klein gehakt

1 1/2 kopje kleefrijst

1 groot lotusblad(geweekt), bananenbladeren of enkele taaie koolbladeren

garnering
2 lenteui gehakt