Gepocheerde garnalen met poblano pesto


Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Zet de schalen van de garnalen op met water, wijn en de overige benodigdheden, behalve de pesto. Laat ze 20 minuten trekken. Haal de pan van het vuur en zeef het kookvocht.
Zet het kookvocht opnieuw op boven een hoog vuur. Voeg zodra het vocht kookt de garnalen toe. Laat ze 2 minuten trekken boven een laag vuur, tot ze net ondoorschijnend zijn. Giet de garnalen af en dep ze droog.
Schik de garnalen met de staartjes naar buiten op een schaal. Plaats een kommetjes met Poblano-pesto in het midden. Serveer de garnalen koud.
Poblano-pesto
Doe de pepers, noten, koriander, munt, knoflook en olie in een keukenmachine en maal tot een gladmengsel. Voeg het limoen-sinaasappelsap en het zout toe en pulseer nog eenmaal. Maak het mengsel op smaak af met peper en zout. Doe de pesto over in een kommetje(geen aluminium) en bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Succes en eet smakelijk!

Europa

Italie

Schaaldieren

8 pers

no:873/972 << >>
1 kg. grote garnalen
1/2 liter water
1/2 liter droge witte wijn
2 wortels geschrapt en klein gesneden
1 jalapeno peper (of naar smaak) gewassen en gehalveerd
3 tenen knoflook gepeld
1 groot stuk sinaasappel
1 theelepel zwarte peperkorrels
Poblanopesto

Poblanopesto
6 poblanopepers, geroosterd, zaad verwijderd
50 gr. ongezouten macadamianoten, walnoten of pijnboompitten, geroosterd
1 flinke bos koriander, blaadjes los gemaakt
1 theelepel fijngehakte verse munt
5 eetlepels extra vierge olijfolie
4 eetlepels vers limoensap
1 eetlepel vers sinaasappelsap
zout naar smaak