Gekruide Thaise rijst


Doe alle benodigdheden(behalve de garnering) in een kookpan.
Breng het aan de kook en roer het een paar keer.
Draai het vuur lager, het deksel op de pan en laat het ong. 15 minuten zachtjes koken totdat het vocht is opgenomen of de rijst gaar is en laat eventjes nagaren zonder vuur.
Doe nu het limoensap erbij en schep het er luchtig door. Maak de rijst luchtig met een vork.
Garneer het met de cashewnootjes en rode pepervlokken.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Rijst

4 pers

no:73/971 << >>
400 gr. ongekookte rijst
1 liter bouilon
3 lenteui gehakt
4 eetlepels koriander gehakt
3 eetlepels boter
1 chilipepers z.z. gehakt
1 grote theelepel geelwortelpoeder (tumeric)
1 eetlepel gemberwortel geraspt

garnering
2 eetlepels limoensap
gehakte cashewnoten
rode peper vlokken