Gehaktballetjes in een open krokant jasje


Vulling: Hak de bamboescheuten, lenteuitjes, knoflook, desgewenst de korianderwortel en het takje verse koriander fijn. Voeg het gehakte vlees, de vissaus, wat zout en peper en de suiker toe en meng het goed.
Schep een balletje vulling ter grootte van een walnoot in het midden van elk wontonvelletje en druk dat langs de zijkanten aan, zodat u een open pakje krijgt.
Frituren: Bak ze in de hete olie op een temperatuur van 180 oC. tot ze krokant zijn. Ongeveer 4 minuten.
Saus: Meng alle benodigdheden voor de saus in een schaaltje . Roer tot de suiker opgelost is. Schep voor het serveren wat saus over elke wonton of zet een kom saus in het midden van een schaal en schik er de wontons omheen.
Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Vlees

6 pers

no:910/975 << >>
50 gr. afgespoelde en uitgelekte bamboescheuten uit blik
3 lenteui in plakjes gesneden
2 tenen knoflook gehakt
2 verse korianderwortels(indien gewenst)
1 takje verse koriander gehakt
300 gr. varkensvlees- of kalfsvlees zelf gehakt
3 eetlepels vissaus
1/2 theelepel zout
1 theelepel peper
1 eetlepel suiker

1 pakje wontonvellen
saus
1 eetlepel geroosterde pinda’s grof gehakt
2 verse rode chilipepers fijngehakt
het sap van 2 limoenen
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel tafelsuiker