gegrilde ananas met honingsaus


Schil de ananas op een diep bord, ogen verwijderen en in 8 plakken snijden, sap bewaren.
Sap van de ananas en 1 dl. sinaasappelsap aan de kook brengen. Voeg de gember, het vanillestokje en de honing toe. De saus ong. 10 minuten zachtjes laten koken en zonodig nog wat sap toevoegen.
Grillpan licht invetten en verwarmen, leg de schijven ananas erin en laat ze 2-3 minuten grilleren, dan de schijven een kwart slag draaien(voor het ruitjespatroon) nog 2 minuten laten grilleren.
Leg op elk bordje 2 kleine schijven ananas met het ruitjespatroon naar boven. Wat saus erover schenken, een kletskop op elk bordje, met daarop een bolletje notenijs, gegarneerd met een aardbei en een takje munt en wat poedersuiker over het bordje strooien.
Succes en eet smakelijk!!!

Europa

Nederland

Nagerecht

4 pers

no:688/971 << >>
1 grote ananas
1 1/2 dl. vers sinaasappelsap
2 eetlepels honing
2 bolletjes stemgember heel klein gesneden
1 open gesneden vanille stokje

4 bolletjes notenijs
4 kletskoppen
4 aardbeien
4 takjes munt
poedersuiker