Gebakken rijst met ananas


Snijd de ananas in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees uit de beide helften, door met het mes langs de rand van de schil te snijden. Bewaar de uit- geholde ananashelften. Zet apart. De overige ananas (ong. 150 gr.) in kleine blokjes snijden en ook apart houden voor het vullen. Verhit de wok en doe er dan de olie in. Roerbak vervolgens de gehakte ui en de gehakte chilipepers , totdat de ui glazig is, de kerrie- pasta hierbij doen en eventjes laten mee bakken. Schep het vlees in kleine blokjes hierbij en laat het goed roerbakken. Dan de garnalen en de rijst er voorzichtig door scheppen. Op het laatste een gedeelte van de gehakte ananas, de geroosterde cashewnoten en de gehakte lenteui erbij doen. Breng op smaak met vissaus en sojasaus. Schep het rijstmengsel in de uitgeholde ananashelften. Het is lekker om de gevulde ananas eventjes in een voorverwarmde oven te zetten (ong. 5 minuten) de smaak van de ananas komt dan goed tot zijn recht. Garneer met de rode- en groene ringetjes chilipepers en de verse muntblaadjes.
Succes en eet smakelijk!!

Tip : Zorg er voor dat de ananas goed rijp is en het groene blad er nog aan zit, dan is dit gerecht een echt feestelijk maal.

Thailand

Thailand

Rijst

4 pers

no:530/971 << >>
1 verse zoete ananas
2 eetlepels olie
2 eetlepels kerriepasta (Madras)
1 gehakte ui
2 groene chilipepers ontzaad en klein gehakt

250 gr. varkens- of kipvlees in kleine blokjes
200 gram gekookte en gepelde garnalen
ong. 700 - 900 gr.koude gekookte rijst

50 gr. geroosterde cashew noten
2 lente-uitjes gehakt

2 eetlepels vissaus
1 eetlepel sojasaus
garnering
1 rode chilipepers in dunne ringetjes gesneden
1 groene chilipeperin dunne ringetjes gesneden
10 verse muntblaadjes