Flan de naranja


Snijd eerst de sinaasappelpartjes los als volgt. Snijd een deksel van de onder- en bovenkant van de sinaasappels. Zet de sinaasappels loodrecht op het werkvlak en snijd de schil dan met een klein, scherp mes van boven naar beneden af. Snijd de partjes langs de vliesjes in en neem ze eruit. Schik op de bodem van elk bakje de partjes van een sinaasappel en schenk er vervolgens de eier-sinaasappelcreme over.
Eier-sinaasappelcreme; Klop met een garde de eierdooiers en de suiker voor de flan in een kom tot een creme en meng er vervolgens het sinaasappelsap en de likeur door. Zet de kom op een pan met net onder het kookpunt gehouden water en klop de creme dan met een garde schuimig tot hij in volume verdubbeld is. Til de kom uit het waterbad en zet hem in een flinke bak met ijswater zodat het gaarproces abrubt gestopt wordt. Meng er vervolgens het sinaasappelraspsel door en blijf kloppen tot de creme afgekoeld is. Sla de slagroom stijf en vouw(spatel) die dan voorzichtig door de creme. Doe de creme met een soepschep over in de soufflebakjes met de sinaasappelschijfjes en bestrooi het oppervlak met poedersuiker. Laat de flan in 2 - 3 minuten onder een voorverwarmde grill goudbruin kleuren en dien onmiddellijk op.
Succes en eet smakelijk !!!
Dit Spaanse familielid van de creme caramel wordt met sinaasappelsap in plaats van met melk bereid.

Europa

Spanje

Nagerecht

4 pers

no:636/971 << >>
4 sinaasappels ( in totaal ca. 800 gr.)
5 eierdooiers
80 gr. suiker
1 dl. sinaasappelsap
2 cl. sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)
geraspte schil van 1 sinaasappel
1 dl. room

4 souffle bakjes van ca. 2 dl.
poedersuiker om te bestrooien