Falafel met yoghurtsaus


Spoel de kikkererwten af en zet ze op in een grote pan met water. Kook ze tot ze gaar zijn ong. 45 - 60 minuten. Voeg het zout 10 minuten voor het einde toe.
Verwarm de specerijen in een kleine gietijzeren pan tot het aroma vrijkomt. Stamp ze fijn in een vijzel.
Giet de kikkererwten af en pureer ze met de specerijen en de overige benodigdheden. Zet het mengsel als je tijd hebt 1 uur in de koelkast.
Vorm er platte koekjes van ongeveer 4 cm. doorsnee van, en druk ze stevig aan. Wentel de falafel door de losgeroerde eierdooier en vervolgens door de bloem. Leg ze 15 minuten in de koelkast.
Giet olie in de wok en verhit deze tot 180 oC. Frituur de falafel ong. in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vul opengesneden pittabroodjes met falafels, 1 eetlepel yoghurtsaus, uienringen, slareepjes en een partje citroen.
Succes en eet smakelijk!!

Marokko

Marokko

Vegetarisch

4 pers

no:923/972 << >>
200 gr. kikkerwten ong. 8 uur geweekt in koud water

1 eetlepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel cayennepeper ( indien gewenst)

1 ui, geraspt
2 tenen knoflook gehakt
4 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels bloem
1/4 theelepel bakpoeder
zout

losgeroerde eierdooier
bloem om te paneren
olie om te frituren


yoghurtsaus met munt
zie recept