dansak lamscurry


Meng het lamsvlees met de garam-masala. Verhit de olie in de wok en bak het lamsvlees bruin. Schep het vlees eruit en zet apart.
Doe een beetje olie in dezelfde wok en bak er de uien, knoflook en de pompoen in tot ze zacht en bruin beginnen te worden.
Nu er de linzen, de bouillon, currypasta, tamarindepasta en de suiker erbij doen. Het gebakken lamsvlees terugdoen in de pan en afdekken en 25- 30 minuten zachtjes laten smoren tot het mengsel gaar en zacht is.
Proef of er nog zout en peper bij moet en dan er de gehakte koriander en munt met het citroensap toevoegen naar wens.

Succes en eet smakelijk!!

India

India

Vlees

4 pers

no:680/971 << >>
500 gr. lamsvlees in blokjes gesneden
2 eetlepels garam masala
3 eetlepels olie
2 uien in dunne reepjes gesneden
2 tenen knoflook gehakt
200 gr. pompoenblokjes in blokjes gesneden
100 gr. rode linzen
600 ml. hete bouillon
1 eetlepel currypasta (Patak)
1 eetlepel tamarinde pasta
25 gr. basterdsuiker
zout
peper
2 eetlepels gehakte munt en korianderblad
sap van 1 limoen