Curry van kikkerbilletjes (ech xao lan)


Doe de gehakte ui, knoflook, currypasta, lombok, citroengras, zwarte peper en vissaus in een grote kom. Voeg de kikkerbilletjes toe en meng alles goed door elkaar. Laat het 20 minuten marineren.
Verhit de olie in de wok op hoog vuur, doe er de plakjes ui in en bak 1 minuut. Voeg de kikkerbillen en de marinade toe en bak het geheel al roerend 2 minuten. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en kook het geheel ong. 5 minuten totdat de kikkerbillen gaar zijn.
Schep het gerecht op een schaal, bestrooi het met de gehakte pinda’s en de verse koriander.


Serveer met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!!

Vietnam

Vietnam

Gevogelte

4 pers

no:642/971 << >>
marinade
1/2 kleine ui, de helft fijngehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel currypasta- of poeder
1 rode peper(lombok) klein gehakt
1 stengel citroengras klein gehakt
1 theelepel zwarte peper vers gemalen
2 eet lepels vissaus

500 gr. kikkerbillen, van elkaar losgesneden

1 eetlepel olie
1/2 ui in dunne plakjes gesneden
1 dl. bouillon
4 eetlepels kokosmelk

2 eetlepels gehakte pinda’s
2 eetlepels koriander grof gehakt