Courgette siu mai


Meng alle benodigdheden voor de vulling in een grote kom.
Snijd de uiteinden van de courgette en snijd ze in 6 stukken van ong. 2 1/2 cm. Schep de kern er met een appelboor uit, zodat er nog een wandje blijft bestaan.Vul deze met het hierboven vermelde mengsel. Leg op iedere siu mai een garnaal.
Zet een grote koeken- of hapjespan op het vuur totdat deze heet is, dan doe je er olie in en bak de gevulde courgettes met de garnaal aan de bovenkant totdat de onderkant lichtbruin is ong. 2 minuten. Doe er dan wat bouillon bij, draai het vuur lager, deksel erop en kook totdat de vulling gaar is, ong. 5 minuten.Serveer op een platte schaal gegarneerd met wat peterselie of ander mooi groen blad.
Je kunt ze ook stomen. Zet de gevulde courgettes op een vuurvaste schotel of bord en zet deze in een stoommandje en stoom deze totdat de vulling gaar is ong. 10 minuten.





Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Groenten

6 pers

no:87/972 << >>
vulling:
2 gedroogde Chinese paddestoelen geweekt en hoedjes klein gehakt
250 gr. mager varkensvlees gehakt
1 eetlepel lenteui gehakt
1 theelepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel water
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel lichte sojasaus
1 eetlepel maizena
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel zout
1 eiwit


3 courgettes in stukken van ong. 2 1/2 cm. gesneden

18 kleine rauwe garnalen geschild

1 1/2 eetlepel olie

1/3 kopje bouillon