Champignons in knoflooksaus


Verhit de olie in een braadpan tot deze heel heet is en bak dan al roerend de champignons en de knoflook ongeveer 2 minuten bij hoge temperatuur. Temper de warmtebron en roer er citroensap, sherry, bouillon, paprika, chilipeper, zout en peper door. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen.

Dit kan van tevoren klaargemaakt worden.
Strooi er wat peterselie over en dien op.




Succes en eet smakelijk!

Europa

Spanje

Vegetarisch

6 pers

no:296/971 << >>
3 eetlepels groene olijfolie
250 gr. kleine champignons (steeltjes afgesneden, schoongeborsteld) heel laten
4 tenen knoflook, gehakt
1 eetlepel vers citroensap
2 eetlepels droge sherry
1/4 kopje bouillon
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld, of 1/4 theelepel chilipeper
zout
vers gemalen peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie