Cha han


Doe de kip in een kom met de yakitorisaus. Wrijf de stukjes kip met de vingertoppen een paar minuten door de saus. Zet apart. ( 30 min.- 60 min.)
Schep de kip eruit, bewaar de marinade en snijd het vlees schuin in dunne plakjes.
Verhit de wok tot hij goed heet is en bijna gaat roken, doe er de olie in. Voeg de garnalen, maiskorrels peultjes, paddestoelen en lenteui met de plakjes kip toe en roerbak alles 5 minuten tot de groente beetgaar en de kip gaar is. Doe de eieren erbij en roer tot ze net zijn gestold.
Schep de rijst erdoor en breng op smaak met zout en sojasaus en blijf roerbakken tot alles gelijkmatig vermengd en de rijst heet is.
Verdeel het gerecht in de kommetjes.
Dit gerecht in twee keer bakken, (dus de hoeveelheden delen) anders wordt de hoeveelheid te groot in de wok, dan roerbakt het niet maar stoomt het gaar.

Zie het recept voor de yakitorisaus

-Nieuw-

Japan

Gevogelte

4 pers

no:841/975 << >>
400 gr. ontbeende en ontvelde kippendijen
4 eetlepels yakitorisaus(zie bijgaand recept)
4 eetlepels olie
16 gekookte, gepelde garnalen
4 eetlepels maiskorrels uit blik of pot, uitgelekt
4 eetlepels peultje in dunne reepjes gesneden
8 kleine champignons in plakjes gesneden
4 lenteui in stukjes van 2 1/2 cm. gesneden
4 eieren losgeklopt
zout
sojasaus(kikkoman)

ongeveer 100 gr. gekookte rijst

misosoep en pickles voor erbij