Bananenvla met schuimkop


Schil de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Laat de bananen vervolgens in 30 gr. boter in een koekenpan verkleuren, Overgiet ze met rum en flambeer ze.
Schik ze vervolgens op de bodem van een vuurvaste schotel.
De eiwitten van de dooiers scheiden, de dooiers tot een schuimig mengsel kloppen met 100 gr. suiker en de rest van de zachte boter. Die creme vervolgens over de bananen gieten. De eiwitten met de rest van de suiker in een pan au bain-marie stijfkloppen. De helft van dat schuim met een spatel over de bananen uitstrijken en de rest van het schuim in een spuitzak doen en rond de vruchten (de rand van de schaal) spuiten.
In de zachte oven (100 - 120 oC.) gedurende 45 -60 minuten laten verkleuren.
Bij voorkeur lauw serveren.

Succes en eet smakelijk !!

Europa

Nederland

Nagerecht

6 pers

no:461/972 << >>
6 bananen
100 gr. boter
een glaasje rum
6 eieren
300 gr. suiker