Baba ganoush


Gril de aubergines tot het vel blaren vormt. Keer hem tussentijds regelmatig, tot hij door en door gaar is en zacht aanvoelt. (Dit kan goed in de oven).
Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit met de knoflook, tahine, olijfolie, zout en peper naar smaak en citroensap in een keukenmachine en meng het met de yoghurt.
Schep de puree op een plat bord of schaaltje. Decoreer het met olijfolie, peterselie of munt en paprikapoeder.



Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit gaat heel goed als dip bij falafel en pitabrood

Marokko

Marokko

Vegetarisch

6 pers

no:205/971 << >>
2 grote aubergines met vork ingeprikt
4 tenen knoflook gehakt
3 eetlepels tahine(sesampasta) of pindakaas
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
sap van 1 of 2 citroenen of limoenen


garnering
fijngehakte platte peterselie
paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie