Aspergequiche


Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Vet intussen de vorm in. Leg de lapjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een bloem bestoven werkvlak tot een lap die circa 6 centimeter groter is dan de quichevorm. Leg de lap deeg in de vorm en druk hem stevig aan. Prik met een vork op een regelmatige afstand van elkaar gaatjes in de bodem en de zijkanten van het deeg.
Maak de asperges schoon en kook ze beetgaar, laat ze uitlekken. Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Verdeel de ham (laat een restje over voor later gebruik) over de bodem van de vorm en leg de asperges en courgette of broccoli erop. Strooi de geraspte kaas met de rest van de ham erover.
Klop de eieren los met de witte wijn, creme fraiche, peper en weinig zout en schenk dit over de vulling. Verdeel de plakjes bacon eroverheen.
Bak de quiche in het midden van een voorverwarmde oven van 200 - 225 oC. gedurende 35 - 45 minuten. Mocht de bovenkant te bruin worden, dek deze dan de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.
Succes en eet smakelijk!!

Tip: De groene asperges hoef je niet te schillen.

Europa

Nederland

Vegetarisch

4 pers

no:567/971 << >>
ong. 300 gr. diepvriesbladerdeeg(ong. 6 - 7 vierkantjes)
boter voor het invetten

voor de vulling
ong. 500 gr. asperges wit of groen
150 gr. gekookte magere ham in repen gesneden
250 gr. courgette in blokjes gesneden of broccoli in roosjes
100 gr. geraspte kaas
3 eieren
1dl. droge witte wijn
4 eetlepels creme fraiche
peper
zout
75 gr. bacon in plakjes