Aardappelkroketjes met specerijen en kruiden


Kook de aardappelen in een pan met lichtgezouten water in ong. 20 minuten gaar. Kook intussen 2 eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen. Maak terwijl de aardappelen en de eieren koken, het kruidenmengsel. Verhit de olie in de wok en bak hierin alle benodigdheden voor het kruidenmengsel. Roerbak het geheel 2 minuten tot de sjalotjes bruin beginnen te kleuren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken. Pureer de aardappelen als ze nog heet zijn: stop enkele aardappels in de pureeknijper en pureer ze boven een kom. Herhaal dit met de rest van de aardappelen.(Indien je niet over een knijper beschikt, kun je ze ook met een stamper of vork pureren.) Meng het afgekoelde specerijenmengsel goed met de aardappelpuree en pureer het geheel nog eens met een vork. Pel de gekookte eieren en hak ze fijn. Scheid de andere 2 eieren en klop de eiwitten- en dooiers (afzonderlijk )luchtig. Zet het eiwit apart. Meng de losgeklopte eierdooiers, de fijngehakte gekookte eieren en de bloem met de aardappelpuree en kneed het geheel, bij voorkeur met de hand, zachtjes door. Verdeel het mengsel in de hoeveelheid kroketten die je wenst en vorm er op bakpapier kroketjes van. Leg ze tot je ze gaat frituren op een platte ondergrond in de koelkast. Verhit de wok met olie. Wentel de kroketten door het eiwit en rol ze dan door de bloem.
of paneermeel. Frituur de kroketjes in porties van 3 - 4 stuks per keer, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze op als bijgerecht of snack.
Succes en eet smakelijk!!

India

India

Aardappelen

6 pers

no:817/975 << >>
ca. 500 gr. kruimige aardappelen in vieren gesneden
zout en peper
4 eieren
olie

60 gr. rijstebloem, bloem of paneermeel

specerijen kruiden-mengsel
3 eetlepels olie
4 sjalotjes, in dunne ringen gesneden
1 eetlepel fijngehakte gemberwortel
2 verse chilipepers, fijngehakt
1 theelepel geroosterd korianderzaad, grof gemalen in de vijzel
2 eetlepels peterselie , fijn gesneden
2 limoenblaadjes in dunne reepjes of en een handje muntblaadjes fijngehakt

1 eetlepel rijstebloem of bloem