Burghulsalade


Was en week de burghul 15 minuten in vers, koud water. Laat hem dan uitdruipen in een fijne zeef.
Fruit de uien in een beetje van de olie, maar zorg dat ze niet te donker worden.
Meng alle benodigdheden in een grote schaal goed door elkaar met een vork.
Laat dit een paar uur(bij voorkeur een hele nacht) in de koelkast staan, zodat de burghul alle smaken kan opnemen en zacht worden.

Succes en eet smakelijk!!
Bron: De keuken van het Midden-Oosten. Claudia Roden.

-Nieuw-

Libanon

Vegetarisch

15 pers

no:941/972 << >>
500 gr. Burghul
2 grote uien klein gehakt
1.5 dl. olijfolie
250 gr. tomatenpuree of goede kwaliteit tomatenketchup
2 eetlepels oregano
60 gr. fijngehakte platte peterselie
120 gr. grofgehakte walnoten
sap van 2 citroenen of 3 eetlepels granaatappelsap
1 eetlepel komijn
1 eetlepel koriander(ketoembar)
1 theelepel piment
zout en peper naar smaak
cayennepeper naar smaak.